Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مدتی است علی ضیا با فصل جدید «فرمول یک» به شبکه یک سیما بازگشته است و گفتگوهایی اجتماعی با مردم عادی ترتیب داده است. رضا صائمی منتقد سینما و تلویزیون همزمان با شروع فصل جدید این برنامه درباره ویژگی‌های آن نوشته است.

این یادداشت را در زیر می‌خوانید:

«فرمول نوع دوستی

فصل سوم برنامه فرمول یک، تغییر و تمهیدات تازه خود را در فرم و محتوی با تحولات جامعه و حس و حال زمانه مماس کرده و مبتنی بر جامعه شناسی و روانشناسی مخاطب به ویژه با لحاظ کردن شرایط و مولفه‌های کرونایی تلاش کرده تا در کنار آگاهی و سرگرمی به مقوله «اراده» و «امید» و تبیین و تقویت آن بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه البته با حرف‌های قشنگ و شاعرانه زدن که با ارجاع به نمونه‌های عینی که از تباهی و افسردگی عبور کرده‌اند و نفسشان از جای زخم خورده و رنج چشیده برمی‌آید. مثلاً یک زوج میانسالی که روزگاری معتاد بودند و حالا نه تنها خود را از این دام نجات داده‌اند که تلاش می‌کنند به دیگران کمک کنند تا خود را از این تباهی نجات ندهند. یا کسانی که به نحوی خاص یکی بیمار و یکی پرستار با کرونا نفس به نفس جنگیده و تلاش کرده تا به دیگران در عبور سلامت از این بیماری کمک کنند. در واقع فرمول یک در سری جدید خود مبتنی بر ایده «امید اجتماعی» سعی می‌کند آن را با ارجاع به مصادیق عینی از یک ایده ایدئالیستی به دیده رئالیستی بدل کند. این ساختار مبتنی بر رویکرد کلان برنامه جهت انتخاب چهره مردمی سال است.

انتخاب یک قهرمان ملی از بین آدم‌های معمولی که کاری کارستان کرده‌اند. آنهایی که فعالیت‌های انسان دوستانه در جامعه انجام می‌دهند و بر طبل همدلی می‌کوبند و بر کالبد امید روح می‌دمند. آدم‌هایی که با فعالیت‌های خیرخواهانه به ترویج نیکی در جامعه کمک می‌کنند. برنامه‌ای که تماشای آن می‌تواند حال مخاطب را خوب کند.

فرمول یک مثل فصل‌های قبلی یک برنامه تاک شویی و گفتگو محور است اما این گفتگوها جهت‌یابی روشنی داشته و بر محور فعالیت‌های خیرخواهانه و انسان دوستانه صورت بندی می‌شود. ساختار فرمی این گفتگوها متناوب و غیرخطی است و لابه لای آن شاهد پخش آیتم‌های متنوع هستیم که هم مخاطب را از تماشای گفتگو خسته نمی‌کند هم سرعت و ریتم تندی به آن می‌بخشد که به جذابیت بیشتر برنامه کمک کرده است.

از جمله تمهیدات خلاقانه آن می‌توان به بخش فرمول کمدی اشاره کرده که با حضور امیر کربلایی‌زاده و اجرای استندت آپ کمدی، خنده و نشاط را به برنامه تزریق کرده و در عین حال به نوعی نقد طنازانه اجتماعی هم دست می‌زند. این بخش به شدت مورد توجه قرار گرفته که ردپای آن را می‌توان در بازنشر این آیتم در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی ردیابی کرد. ضمن اینکه کربلایی زاده از حضور دانش آموختگان استندآپ کمدی نیز بهره می‌برد که می‌تواند کارکرد استعدادیابی هم داشته باشد. در کنار این فضای شاد و مفرح باید به دو آیتم پخش موسیقی با حضور خوانندگان پاپ اشاره کرد و آیتم ترانه خیابانی که از جمله بخش‌های خلاقانه فصل جدید است و البته آن کلیپ شاعرانه پایانی که کمک می‌کند در کنار این شادی، حس آرامش هم در اتمسفر برنامه شکل گرفته و به مخاطب منتقل شود. در واقع سه مولفه امید، نشاط و آرامش در آیتم‌های متعدد آن در هم تنیده شده تا تجربه نوعی حس رهایی و تنش زدایی برای مخاطب رخ داده و در پایان برنامه، حالش خوب شود. گرچه برنامه به شکل تولیدی پخش می‌شود اما پویایی و نشاط برنامه زنده در آن قابل لمس است که بخشی از آن را باید در سویه محتوایی و رویکرد آن پی گرفت و بخشی را هم در سویه فرمی و آیتم‌هایی که هم بازنمایی مسائل روز جامعه و دغدغه‌های عمومی مردم است و هم از حیث بصری واجد زیبایی شناسی و جذابیت‌های گرافیکی است.

علی ضیا نیز لحن طنز را در بخش پلاتوها پررنگ کرده و در واقع به طنز کلامی و انتقادی مسائل روز جامعه می‌پردازد. مثلاً در یکی از برنامه‌ها که به موضوع آموزش آنلاین می‌پرداخت گفت: «یکی از پدیده‌هایی که در دوران کرونا با آن آشنا شدیم، آموزش آنلاین است. اگر دیدید یک نفر از طرفی برای شمال رفتن و از طرف دیگر برای حضور در جلسه ژنو آماده می‌شود، بدانید که نباید سمت او بروید؛ چراکه آموزش آنلاین دارد!»

بازگشت برنامه فرمول یک بعد از هشت ماه یک بازگشت موفقیت‌آمیز است که مهمترین ویژگی‌های آن را باید در فرم و ساختار مینیمالی و کوتاه آیتم‌ها و تنوع آنها و رویکرد محتوایی آن به سمت نیازهای روحی و اجتماعی جامعه دانست. جامعه‌ای که امروز به گفتگو و همدلی و نوع دوستی بیشتری نیاز دارد و فرمول یک تلاش می‌کند این فرمول را به مخاطب خود بیاموزد.

تبدیل فرمول یک از یک برنامه عصرگاهی به برنامه شبانگاهی و محدود شدن پخش آن به سه روز در هفته از یک سو تعداد مخاطب را با توجه به زمان پخش بالا می‌برد و از سوی دیگر با کم شدن برنامه به سه روز، کیفیت آن بهتر شده و از مخاطب پذیری بیشتری برخوردار شده است.»

کد خبر 5107180 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: سیدعلی ضیاء برنامه تلویزیونی فرمول یک شبکه یک سیما قاسم سلیمانی تئاتر ایران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شبکه سه سیما موسیقی ایرانی ویروس کرونا سریال ایرانی فیلم کوتاه فیلم سینمایی آلبوم موسیقی تک آهنگ حضور هنر ایران در جهان جشنواره سردار آسمانی سینمای مستند فرمول یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۶۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم

صادق آهنگران، مداح پیشکسوت کشور در برنامه «برمودا» شبکه نسیم در پاسخ به سوال کامران نجف‌زاده که شما در جایی گفته بودید که احتمال نفوذ سرویس‌های جاسوسی غرب در بین مداحان و هیئت‌ها هست، تصریح کرد: ما عملاً می‌دیدیم محتوای شعرها در برخی هیئت‌ها بخصوص در جوانان سخیف است. هرچه هم تذکر می‌دادیم، گوش نمی‌کردند. وقتی مداحی جوان باشد، سواد آنچنانی هم نداشته باشد و صدای خوب داشته باشد، وقتی در هیئتی بخواند و نیاز به خوراک داشته باشد، شاهد چنین نفوذی هستیم.

آهنگران ادامه داد: وقتی دشمنان دیدند که جوانان با مداحی و اشعار حماسی راهی جنگ هشت ساله دفاع مقدس می‌شوند و فهمیدند امثال شهید حججی‌ها و مدافعان حرم بچه هیئتی هستند، برنامه‌ریزی‌ها برای نفوذ شروع شد. بلافاصله انحرافات در هیئت‌ها شروع شد و محتوای شعرها ضعیف شد. از بعضی بیانات ناپخته مداحان معلوم بود که آن جمله جمله سنگین و وزین نیست و گاهی برای جوانان محرک است. ما در هیئت رزمندگان روی محتوای اشعار مداحی‌ها کار کردیم، تا اینکه آیت‌الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران گفت که سرویس‌های جاسوسی در حال نفود به هیئت‌ها هستند. آنجا بود که مطمئن شدیم حدسمان درست است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مداح پیشکسوت کشور در پاسخ به این سوال که آیا این گفته به سند نیاز ندارد؟ گفت: نیروهای اطلاعاتی باید بگویند چه کسانی را گرفتند و چه کسانی نفوذی بودند. آدم نفوذی با یک واسطه نمی‌آید.

وی در پاسخ به این سوال که قرار بود شما را ترور کنند؟ توضیح داد: دو سه مورد بود. یکبار اطلاعات سپاه مرا خواست و گفت فردی را گرفتیم که اسم شما جزو لیستی بوده، که می‌خواسته شما را ترور کند. یکبار دیگر هم خانمی در منزلمان را زد و گفت که دیگر آقای آهنگران مداحی نکند. برادرم جزو منافقین است و قصد ترور شما را دارد، ولی من با او موافق نیستم. مادرم هم بلافاصله گفت که اگر خدا بخواهد، پسرم را ترور می‌کنند. مادرم دم در می‌رود، تا با آن خانم صحبت کند. بعد پدرم متوجه حضور آن خانم می‌شود و به دم در می‌رود. وقتی هم که آن خانم رفت، پدرم متوجه حضور دو پسر شد، که با آن خانم رفتند. احتمال دادیم که آن خانم می‌خواست مرا بیرون بکشد، تا دست به ترور بزنند. از آن زمان در لیست حفاظتی‌ها قرار گرفتم. البته الان محافظ ندارم.

آهنگران در پاسخ به سوال نجف‌زاده که از بین مداحان جدید کار کدوم را می‌پسندید؟ گفت: مهدی رسولی. من مهدی را خیلی دوست دارم؛ چون هم پسر شهید است، هم در وادی مهدی باکری و شهداست. او روی برنامه‌هایش خیلی کار می‌کند. یکبار کنارم نشست و برنامه‌هایش را برایم توضیح داد، که هنگام مداحی چه چیزهایی را یادداشت می‌کند و چه محتواهایی در اشعارش هست.

این مداح درباره تاسیس دانشکده مداحی که مدتی به دنبال تاسیسش بود، گفت: دکتر سنگری پیشنهاد تاسیس دانشکده مداحی را داد. اختلاف‌نظرها بابت تاسیس دانشکده زیاد بود. عده‌ای می‌گفتند دانشکده باید زیر نظر حوزه علمیه برود، ولی بعضی‌ها می‌گفتند باید جدا از حوزه علمیه باشد. کار به جایی رسید تا شخص ذی‌نفوذی مانع تاسیس آن شد. وقتی یک مداح پشت میکروفن قرار می‌گیرد، باید به عربی، تاریخ و احادیث مسلط باشد. مداحان قدیم اینگونه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • دوستی: تعریف منابع چندگانه اعتباری ضامن پیشرفت پروژه‌های پیشران بوده است
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • «تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود